Klik Klik Sini Dear...!!

Monday, March 28, 2011

Melulur Mencantikkan dan Menghaluskan Kulit...

Ramai orang tau apa itu yang dikatakan 'scrub' atau lulur...
Kenapa kita melakukan lulur  pada wajah dan tubuh kita...?Sebab utamanya ialah.. supaya dengan cara ini kita dpt membersihkan lapisan sel-sel mati di kulit tubuh dan wajah.  Dengan demikian apa jua krim pembersih ... losyen dan rawatan yang kita lakukan pada wajah dan tubuh dengan mudah diserap oleh kulit dan lebih berkesan.

Memiliki tubuh berkulit halus dan mulus adalah idaman setiap wanita.

Wajah yang bersih juga mampu menjadi tatapan yang tidak jemu dimata sesiapa sahaja.

Untuk mendapatkan kedua2nya... kita haruslah berusaha.. melakukan pembersihan dan lulur pada wajah dan tubuh selalu

Pembersihan wajah wajib dilakukan setiap hati pagi dan malam...

Tak boleh malas... memang kena lakukan... kerana kalau kita malas... jangan mimpilah untuk mendapat wajah yang bersih dan berseri.

Tak kiralah apa jenis penjagaan wajah yang kita lakukan... yang penting ia sesuai untuk jenis kulit wajah kita.

Membersih... mengeton... dan melembap... 3 langkah wajib untuk wajah yang bersih ... sihat dan berseri...

Sesekali gunakan lulur dan masker pada muka.  Andainya wajah tidak bermasalah lakukan 3 minggu sekali...Hasilnya... anda akan lihat setelah beberapa bulan mengamalkannya.. dan untuk jangkamaa panjang...jadikanlah ianya amalan... pasti wajah akan tetap bersih dan berseri walaupun usia sudah hampir separuh abad.

Untuk kulit tubuh yang halus dan mulus pula... jangan abaikan penggunaan lulur.

Manjakanlah diri anda sesekali di dalam bilik air .. pada hari cuti.

Pilihlah lulur yang banyak berada dipasaran sekarang... samada bertujuan untuk memutihkan... menenangkan atau apa saja mengikur kehendak anda.

5 langkah untuk melakukan 'body scrub' di tumah...

1....Sebaik sahaja selepas mandi... ambil body scrub yang secukupnya dan gosoklah secara merata ke bahagian tubuh...leher... dada ... lengan hingga ke kaki...

2...  Lakukan secara perlahan-lahan.  Lakukan dengan urutan melingkar.  Haruslah diingatkan... jangan lakukan secara kasar kerana ini akan menyebabkan kulit menjadi merah dan merosakkan permukaan kulit.

3... Ketika melakukan urutan tersebut... cubalah rasakan sensasi dan aroma yang ditimbulkan oleh scrub tersebut... pasti ianya menenangkan fikiran.

4.... Untuk mendapatkan hasil yang maksimum lakkan urutan berulang kali ... dan anda akan dpt perhatikan lulur yang digunakan akan bertukar warna... kalau sebelumnya putih pasti ianya tidak akan putih lagi

5.... Lakukan scrub pada seluruh bahagian badan mulai dari tangan... badan.. dan terus ke kaki.  Setelah selesai bilaslah tubuh dengan air hingga bersih.

Lakukan sekurang kurangnya 2 kali seminggu...

Untuk cantik... kita kena rajin... cantik bukan hanya pada wajah.. tapi ianya merangkumi semua... wajah.. tubuh... kulit... tingkah laku.. dan juga hati...

...

2 comments:

nurkina said...

Mohon share tips ini ye..^^

Mysterious Surfer said...

mohon share ya...harap di benarkan :)

Anda juga mungkin meminati :

Related Posts with Thumbnails